
6 pers.
Ingredienser
300 g smør
150 g hasselnøddemel
190 g flormelis
400 g hvedemel
2½ æg
Karamelliserede pærer:
3 spsk. flydende honning
1 spsk. æbleeddike
1 tsk. stødt ingefær
3 pærer
lidt perlesukker og hasselnøddemel til drys
Fremgangsmåde
Dej:
Smuldr smør, hasselnøddemel, flormelis og hvedemel sammen. Saml dejen med letsammepisket æg. Lad den hvile køligt i 2 timer.
Karamelliserede pærer:
Kom honning, æbleeddike og ingefær i en gryde og lad det koge op til en karamel. Skær pærer i grove tern og vend dem i karamellen, lad dem varme igennem og køl af.
Rul linsedejen ud til 3 mm’s tykkelse. Tag en rund form – eller hvilken form der ønskes – og udstik så mange der skal bruges, der skal bruges 2 til hver kage. Tag halvdelen af bundene og placer dem på bageplade. Læg en skefuld pærer i midten af hver kage, pas på ikke at fylde for meget i, så flyder de ud. Tag de resterende bund og læg dem på som låg. Tryk godt med en gaffel langs kanterne, så de bliver helt lukkede og pensl låget med lidt æggeblomme, drys med lidt perlesukker og hasselnøddemel. Bages ved 200 grader i 15-20 minutter til de er gyldne. Spises lune.