Myter om hårde hvidevarer ? Og hvordan tingene i virkeligheden hænger sammen

Der er altid en flok mennesker derude, der mener de er eksperter på alting. Det er en underlig form for ego-presset del af befolkningen, der har et konstant behov for at hæve sig over andre ved at levere en masse ?fakta?, som de reelt bare har fundet på. Hvis det er en person man bruger meget tid sammen med, finder man efterhånden ud af at det er sådan de opfører sig, og man begynder at behandle alt hvad de siger med en vis skepsis. Den store udfordring ligger i, når det ikke er mennesker vi kender ? det er nemlig let for disse charmører, der taler med en stor selvsikkerhed om tingene, at komme til at fremstå som eksperter indenfor det emne de nu har valgt at udtale sig om. Nu om dage er det lettere end nogensinde før, at brande sig som som ?ekspert? og endda sætte en overbevisende hjemmeside eller blog op, hvor man deler ud af sin ?viden?.

Når det kommer til hårde hvidevarer er der mange af disse selvudnævnte eksperter derude, der gerne vil fortælle dig alt imellem himmel og jord om emnet. Hvis du kigger mere end på en enkelt side, finder du hurtigt ud af at de forskellige ?eksperter? siger hinanden imod, og at meget af det er noget vrøvl. I denne artikel tager vi udgangspunkt i nogle af de mest hårdlivede myter når det kommer til hårde hvidevarer, og fortæller dig sandheden.

 

Myte #1: Energisparemærket er ligegyldigt

Der er mange sparetips derude, og de fleste har forstået at det er en god investering at bruge lidt ekstra penge på et køleskab i Energiklasse A. Vi har dog set en del sider og Facebook kommentarer der påstår, at mærket er ?spild af penge?. Idéen skulle være, at man ikke kan nå at tjene mer-omkostningen på et energisparende køleskab hjem igen i løbet af et gennemsnitligt køleskabs levetid.

Det er dog direkte løgn. Et energimærket køleskab tjener sig selv hjem i løbet af det første år, og går samtidig ind og sparer miljøet for en masse problemer.

 

Myte #2: Maskiner er spild

I takt med den ?grønne bølge?, hvor alt skal være økologisk og så tæt på naturen som muligt, er der begyndt at komme en masse rygter om at maskiner generelt er spild. Det påstås at man sparer både tid og penge på at vaske op i hånden fremfor at benytte en opvaskemaskine, og at det er langt bedre for miljøet. Tricket skulle være at klare opvasken løbende, og så vil man ikke mærke noget til det.

Man skal dog ikke have prøvet det af særligt længe, før man finder ud af at det i hvert fald ikke er hverken hurtigere eller lettere at klare opvasken i hånden. Man bruger typisk også mere sæbe, hvilket gør det både dyrt og mere skadeligt for miljøet og dine hænder. Opvaskemaskiner, vaskemaskiner og alle de andre hårde hvidevarer er sat i verden for at gøre dit liv lettere, og gøre ting på en mere effektiv måde.