Sommerens Mode er Nærmest Irriterende Lækker

Kender du det, når modemagasinerne endelig begynder at vise sommertøj, og man bare sidder og savler over dem i timevis? Det er ikke hver sommer det sker. Der har været en del år i træk nu, hvor jeg enten har fundet moden utiltrækkende eller bare kedelig. Men i år, er vi altså nået op på helt nye niveauer. Aldrig har jeg fundet sommerens mode så appellerende, som den er i år.

Det er som om designerne endelig har fået ny inspiration, i stedet for bare at køre rundt i de gamle tricks. Det er en frisk luft af frihed og individualitet, frem for at alt skal være så fandens sexet og minimalistisk. Nu kan vi endelig gå klædt på en måde der er behagelig, og som signalerer noget om vores personlighed og ikke bare viser vores kroppe frem! Meget kan man sige om feminismen, men hvis det er den der har fået vækket designerne, så er jeg også klar til at kalde mig super feminist nu!

Det bedste af det hele er, at det ikke engang er en overreaktion. Det har vi også set nogle år tilbage: pludseligt gik vi fra små bikinier det ene år, og til store badedragter det næste. Som om vi pludseligt blev bange for at se lækre ud, og skyndte os at gemme os. I år har vi endelig fået den rette kombination af sexet og afslappet. Det er den behagelige bikini kombineret med et par klip klapper. Eller badedragten med de rette åbninger på siden. Der er masser af variationer af moden, men det er med fokus på at have komfort over udseende, og alligevel sikre at begge dimensioner er dækket.

Det er dog også nærmest irriterende, at se denne mode i magasinerne. Det siger jeg, fordi det jo betyder, at denne perfekte balance mellem form og funktion har været mulig hele tiden. Hvorfor i alverden har vi så bare gået og accepteret alt det andet? Det mest irriterende er, at jeg nærmest ikke kan ignorere det faktum, at moden om et par år nok vil bevæge sig være fra den her perfektion. Normalt er jeg glad for at moden er i konstant udvikling, men hvis jeg dog bare kunne fryse tiden her til sommer, så ville jeg altså være evigt lykkelig.

Jeg kunne selvfølgelig bare købe stort ind, og så følge denne stil til mine dages ende. Men vi ved jo alle sammen godt, at det ikke er sådan tingene hænger sammen. Ingen har lyst til at være den, der ligger på stranden i en badedragt der var på mode for 5 år siden, og som ser håbløst gammeldags ud. Jeg kan kun håbe, at andre kvinder giver ligeså positiv respons på moden i år som jeg gør, så vi forhåbentligt ser den være inspiration til badetøjet de næste mange år.