Start Planlægningen af din Jordomrejse Baglæns

Der er mange der drømmer om en jordomrejse, men det er nu ikke alle der har hverken tiden eller pengene til at lave sådan en. Det de fleste dog kan finde plads til er, at besøge en helt masse forskellige lande, når vi nu har ferie. Der er næsten 200 forskellige lande her på jorden, så man skal enten fare meget rundt når man har ferie, eller også må man skære listen ned til de lande, man virkelig har lyst til at besøge.

Det kan dog være noget af en omgang, sådan at skulle til at vurdere alle de steder man gerne vil besøge. Der er sikkert et sted imellem 5 og 10 lande, som dukker op i dit hoved lige med det samme. Mange har hørt om gode rejsemål eller eventyrlige øer, så det er muligt for næsten alle, at komme i gang med deres rejseliste. Problemet er, at man også ret hurtigt går i stå igen.

Det jeg vil anbefale, når man går i stå er, at lave den modsatte liste. Begynd at arbejde på listen over lande I ikke har lyst til at besøge, eller som I har mindst interesse i. Det er fint nok at dele denne liste op i ?aldrig i livet? og så måske en ?uinteressant? liste. Sidstnævnte kan man tænke på som dem der er ?sidst på listen?, men det er ikke helt faktuelt, hvis du følger min taktik. Det vender jeg tilbage til.

Når du nu har dine lister klar, så tag et kig på verdenskortet, og se hvad du har misset. Da du jo skal starte et sted på sådan et kort, så vil jeg anbefale dig at starte ved Danmark. Begynd nu at kigge på alle de steder som du kan køre til. Min Renault Clio og jeg har været på mange fantastiske køreferier sammen, og du vil være overrasket over, hvor mange lande du kan besøge bare ved at køre til dem på en god sommerferie. Så kan du overveje hvilke lande du kan taget toget til, hvilke det giver mening at sejle til, og til sidst hvilke du må flyve til. Det smarte ved bil, bus, tog og færge er, at de alle giver mulighed for at besøge flere lande relativt billigt.

Nu skal du så i gang med at lave din sorterede rejseliste. Her vil jeg minde dig om, at der i psykologien er blevet opdaget, at folk husker en oplevelse ud fra det der gjorde mest indtryk, og det som var deres sidste indtryk. For at gøre din næste ferie så god som muligt, så vil jeg altså anbefale dig at finde et af de lande du rigtigt gerne vil til og sætte et kryds på det. Kig nu på nabolandene: er nogen af dem på top-listen? Sørg for at du har et top-liste land i midten og i slutningen af din tur. Spred så nogle af dine ?uinterresant?-lande med på listen, hvis de alligevel ligger i nærheden: lande kan virkeligt overraske, når vi ikke har de store forventninger til dem.